Blogger tarafından desteklenmektedir.

30 Haziran 2011 Perşembe

Çatıda Yoğuşma

0
Tarih: 03:14
Eğimli çatılarda karşılaşılan problemlerden biri de yoğuşmadır. İç ortamdaki su buharı, soğuk çatılarda veya sıcak çatılarda kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin bünyesine nüfuz ettikten sonra, ısı yalıtım malzemesinin soğuk tarafına geçer ve kaplama malzemesinin altında bulunan su buharı geçirimsiz su yalıtım malzemesi nedeniyle burada yoğuşur ve su haline dönüşür. 

Yazının Devamını Okuyun...

Çatı Havalandırma

0
Tarih: 03:06
Çatı katmanları arasına ulaşan su buharını (yoğuşma) çatıdan atmak ve ısı yalıtım katmanlarının verimli olarak çalışmasını sağlamak amacıyla çatı kaplama malzemesi ile su yalıtım katmanı arasında sürekli ve etkin bir havalandırma sağlanmalıdır. Bu oluşturulan hava sirkülâsyonu ile yaz aylarında kiremit altında oluşan ısınmış durağan hava kütlesinin dışarı atılarak, çatı altında serin bir alan yaratılması, kışın ısı kaybı yaratılmadan bina içindeki nemin ve buharın kontrollü bir şekilde dışarı atılarak, çatı örtüsü üzerindeki karın doğal ve dengeli erimesinin sağlanır.

Yazının Devamını Okuyun...

Shingle Çatı

0
Tarih: 02:57
Shingle, Avrupa ve Amerika'da uzunca bir süredir, çatı yalıtım örtüsü olarak kullanılan, çok uzun ömürlü ve ekonomik bir malzemedir. Shingle çatı kaplaması %30 ve daha fazla eğime sahip çatılar için idealdir. Hafif kaplama grubuna giren shingle malzemeleri her türlü yüzeye kolaylıkla uygulanabilme özelliğine sahiptir. Shingle çok hafiftir. Hafif oluşu konstrüksiyona binen yükü azaltarak çatının ömrünü uzatır.

Yazının Devamını Okuyun...

Kiremit

0
Tarih: 02:54
Kiremit antik çağlardan beri, mimari yapılarda çatı kaplama olarak kullanılan pişmiş toprak levhalardır. Ülkemizde ise osmanlı döneminde 17.yy sonlarında ankara evlerinde kullanıl-maya başlanmıştır. Ana hammaddesi kil olması ve kolay bulunması nedeniyle çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Ülkemizde alaturka kiremitle başlayan pişmiş kil serüveni Marsilya, Valensiya, Akdeniz, Torino, Venedik, Alaturka, Granada v.b. değişik ad ve tipleriyle çatılarımızda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.

Yazının Devamını Okuyun...

Kiremit Çatı Yapımı

0
Tarih: 02:53

Çatı Yapımı

Hazırlanan çatı konstrük-siyonu (taşıyıcı) üzerine, kaplama veya çıtalama yapılır. Bu konstrüksiyon ahşap veya çelik olabilir. Çatının yüzeyindeki boşluklar veya pürüzler öncelikle yok edilmelidir.

Kaplamada, tahta /OSB levha kullanılır. Çatının taşıyıcı sistem elemanlarının kalınlıkları, aralıkları ve malzeme cinsine göre OSB kalınlığı seçilir. OSB montajlı çatıya, OSB’nin uçları taşıyıcı sistem elemanları üzerine gelecek şekilde yerleştirerek çelik vidalar veya çivi ile yapılır.

Yazının Devamını Okuyun...

Metal Kiremit

0
Tarih: 02:49
Metal kiremit çatı özellikle AB, Amerika ve İskandinav ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tüm iklim şartlarına rahatlıkla dayanabilen metal çatı kiremitleri çelik üstü galvaniz, astar, polyester ve boya kaplı olup 8 kattan meydana gelmektedir.Metal kiremitler bu özellikleri sayesinde kırılmaz, çatlamaz ve bakım gerektirmez. Metal kiremitler istenilen renklerde çatılara uygulanabilmektedir. Üretici firmalar metal kiremitlere 30 yıla kadar garanti vermekle birlikte uygun iklim koşullarında 100 yıl ömrü vardır.

Yazının Devamını Okuyun...

27 Haziran 2011 Pazartesi

Çelik Çatı

0
Tarih: 02:20
Daha büyük açıklıkları aşmak veya daha çabuk kurulması sebebiyle çelik çatılar tercih edilebilir. Sanayi yapılarında daha yaygın kullanılır. Ayrıca bu suretle orta kısımdaki çatı yüksekliğini daha düşük tutmak mümkündür. Büyük açıklıklar için ekonomiktir. Kaplamaları genellikle oluklu metalik, sandviç panel, trapez veya eternit levhalarıyla yapılır.

Yazının Devamını Okuyun...

Ahşap Çatı

0
Tarih: 02:10
Yaygın kullanılan ve ekonomik olan bir çatı türüdür. Bu en basit şekilde düz çatı olabilir. Bu daha çok sanayi yapılarında görülür. En yaygın uygulama şekli ise eğimli çatıdır. Eğim, kar toplanmasını azaltmak ve su sızdırmazlığı yönünden tercih edilir. Kar yükü yanında, bazı durumlarda, rüzgar etkisi de çatı için önemli olur. Çatının esas taşıyıcı elemanı ahşap çubuklardan meydana gelen kafes sistemidir. 

Yazının Devamını Okuyun...

Kermit Kiremit Çatı

0
Tarih: 02:04
Kiremit görünümlü Çatı Kaplamada kullanılan günümüzde inşaatlarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.


Kermit Kiremiti Neden Kullanmalıyız?
Kermit sağlam bir çatı malzemesidir. Yağmur, dolu, kar, güneş gibi dış etkenlere karşı çok dayanıklı olup, genleşme, çatlama, kırılma, deformasyon, renk değişimi, yosun tutma ve benzeri değişimler olmaz. Bu özelliğini çok uzun yıllar korur. Ayrıca darbelere karşı son derece dayanıklı olduğundan taşınırken ve montaj esnasında zaiyat verilmez.

Yazının Devamını Okuyun...

Bakır Çatı Kaplaması

0
Tarih: 01:47
Bakır Çatı Kaplama
Bakır çatı sistem uygulaması yapılırken, isteğe göre olarak yerli ve ithal bakır rulo veya levhalar kullanılmaktadır. Yerli bakır levhalar 1m x 2m ebadında olup, bu levhalar gerekli ölçülerde kesildikten sonra cakalarda bükülerek şekilendirilmektedir.


Bakır çatı kaplaması yapılırken, kenetleme veya çıtalama sistemi yapılabilir. Kenetli bakır çatı kaplama sisteminde; bakır levhalar klipslerle çatı döşemesinin üzerine sabitlenmekte ve diğer hazırlanmış olan levhaya montaj yapılmaktadır.

Yazının Devamını Okuyun...

Metal Kiremit Çatı

0
Tarih: 01:43
Metal Kiremit
Metal kiremit, her türlü ahşap kurma çatı, beton çatı veya çelik konstrüksüyon çatılarda uygulanır. Mevcut çatı karkası üzerine eğer izolasyon yapılacaksa, yapılacak izolasyonun kalınlığına eşdeğer kalınlıkta çıtalarla dikey olarak ızgara oluşturulur. Izgaraların arası yine kullanılacak olan izolasyon malzemesinin eni ile eşdeğer olmalıdır.

Yazının Devamını Okuyun...
 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | İzolasyon | Çatı Kaplama | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Isı Yalıtımı | İzolasyon | SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>