Blogger tarafından desteklenmektedir.

27 Haziran 2011 Pazartesi

Bakır Çatı Kaplaması

0
Tarih: 01:47 - kez okunmuş
Googleda Ara

Bakır Çatı Kaplama
Bakır çatı sistem uygulaması yapılırken, isteğe göre olarak yerli ve ithal bakır rulo veya levhalar kullanılmaktadır. Yerli bakır levhalar 1m x 2m ebadında olup, bu levhalar gerekli ölçülerde kesildikten sonra cakalarda bükülerek şekilendirilmektedir.


Bakır çatı kaplaması yapılırken, kenetleme veya çıtalama sistemi yapılabilir. Kenetli bakır çatı kaplama sisteminde; bakır levhalar klipslerle çatı döşemesinin üzerine sabitlenmekte ve diğer hazırlanmış olan levhaya montaj yapılmaktadır.
Çıtalı bakır çatı kaplama sisteminde hazırlanmış olan levhalar 3×3, 4×4, 5×5 ebatlarındaki çıtalara sabitlenerek montajı yapılır. Son aşama olarak, çıtaların üzeri hazırlanmış olan keplerin montajı ile bitirilir.
Doğru uygulama yapılan bir bakır çatı kaplama sisteminin 80-100 sene ömrü olmaktadır. Bakır çatı kaplamasında en çok tercih edilen bakır kalınlıkları; 0.40mm, 0.50mm, 0.60mm kalınlığındaki bakır levhalar kullanılır.
Bakır çatı kaplama uygulaması yapılırken, talebe bağlı olarak yerli ve ithal bakır levhalar kullanılmaktadır. Yerli bakır levhalar 1m x 2m ebadında olup, bu levhalar gerekli ölçülerde kesildikten sonra cakalarda bükülerek şekillendirilmektedir.


Bakır çatı kaplaması yapılırken, kenetli veya çıtalı kaplama sistemi uygulanmaktadır;Kenetli bakır çatı kaplama sisteminde; bakır levhalar klipslerle çatı döşemesinin üzerine sabitlenmekte ve hazırlanmış olan levhaların montajı yapılmaktadır.


Çıtalı bakır çatı kaplama sisteminde hazırlanmış olan levhalar 3×3, 4×4, 5×5 ebatlarındaki çıtalara sabitlenerek montajı yapılır. Son aşama olarak, çıtaların üzeri hazırlanmış olan keplerin (sürgülerin) montajı ile bitirilir.Bakır çatı kaplamalarında 0.40mm – 0.50mm, 0.60mm kalınlığındaki bakır levhalar kullanılır.
Doğru uygulama yapılan bir bakır çatı kaplama sisteminin bölge ve iklim şartlarına göre; 30 – 80 yıl arasında ömrü olmaktadır.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | İzolasyon | Çatı Kaplama | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Isı Yalıtımı | İzolasyon | SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>