Blogger tarafından desteklenmektedir.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Eğimli Çatı Sistemlerinde Katmanlar

2
Tarih: 02:14
1 - Kaplama katmanı
2 - Havalandırma boşluğu
3 - Su yalıtım katmanı
4 - Isı yalıtım katmanı
5 - Buhar kesme / dengeleme katmanı
6 - Taşıyıcı katman

Kaplama Katmanı
Eğimli çatılarda, çatının en üst katmanı olarak, çatıdan yağmur suyu ve eriyen kar sularının uzaklaştıran, güneşin IR ve UV radyasyon etkilerinden koruyan bir çatı kaplama katmanı yer alır. Çatı kaplama katmanını oluşturan malzemeler cinslerine göre aşağıdaki 6 grup içinde sınıflandırılırlar.


Yazının Devamını Okuyun...

Shingle Çatı Uygulaması

1
Tarih: 01:47

Shingle Çatı

Shingle çatı kaplama malzemeleri arasında en kolay uygulanan ürünlerden biridir. Fakat shingle'larda da, diğer tüm yapı elemanlarında olduğu gibi doğru uygulama, kaliteli işçilik en verimli ve kesin sonucu alabilmek için vazgeçilmez bir koşuldur. Bunun için de altyapının eksiksiz ve iyi bir şekilde hazırlanması gereklidir.

Yazının Devamını Okuyun...

19 Temmuz 2011 Salı

Kırma Çatı

0
Tarih: 15:45
Kırma çatının diğer adı da çok yüzeyli çatı olarak geçmektedir. Yüzeylerinin, dört yöne de eşit değerde eğimleri yani tüm saçakları yatay ve aynı düzlem üzerinde olan, yüzeylerinin birbirine düz, eğik, düşük ve dere mahyalarıyla bağlandığı çatı türüdür.

Yazının Devamını Okuyun...

Beşik Çatı

0
Tarih: 00:37
Diğer adı “çift yüzeyli çatı” olan beşik çatı şekilde görüldüğü gibi iki yönlü, her iki yüzü bir mahyayla birbirine bağlanan, ön ve arka duvarları kalkan duvar adı verilen duvarlarla kapatılan çatı türüdür. Planda dikdörtgen şeklinde olan yapılarda kullanılabilmektedir.

Yazının Devamını Okuyun...

Pergole Çatı

0
Tarih: 00:27
Pergole çatılar  üstü açık veya yarı açık olarak yapılan, altında kendine monte edilmiş oturma birimleri bulunduran, mekanla organik bir yapıda bulunan (düz, dairesel veya yay şeklinde), üzerine bitki sardırılabilen, ahşap, pro-fil veya demir malzemeden yapılmış gölgeleme çatılarıdır. Pergolelerin kamelyalardan farkı üstü açık olması ve üzerine bitki sardırılmasıdır. 


Pergoleler ahşap malzemeden yapıldığı takdirde ve üzerine sarılıcı yapıda sarmaşık tarzı bitkiler sardırıldığında mekana oldukça organik bir görünüm sağlar.

Yazının Devamını Okuyun...

Sundurma Çatı

0
Tarih: 00:14
Diğer adı “tek yüzeyli çatı” olan sundurma çatılar, yapımı kolay, ucuz maliyetli olup garaj, bekçi kulübesi, kömürlük, kümes ve bahçıvan odası gibi küçük açıklıklı yerlerde uygulanmaktadır. Bu çatılar ya tek bir bina çatısı olarak ya da bina duvarına dayalı eklenti çatısı olarak yapılabilmektedir. 

Yazının Devamını Okuyun...

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Çati Çeşitleri

0
Tarih: 23:58
Başlıca çatı şekillerini 8 grupta inceleyebiliriz:
  1. Sundurma Çatı
  2. Pergole Çatı
  3. Beşik Çatı
  4. Mansard Çatı
  5. Kule Çatı
  6. Fenerli Çatı
  7. Şet Çatı
  8. Kombine Çatı

Yazının Devamını Okuyun...
 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | İzolasyon | Çatı Kaplama | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Isı Yalıtımı | İzolasyon | SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>